Χοιρινό κότσι με μπίρα

Χοιρινό κότσι με μπίρα
29 Δεκεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Η τέλεια ιδέα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!

Υλικά:

• 4 χοιρινά κότσια

• 1 μεγάλο κουτάκι μπίρα

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• 1 κ.σ. μουστάρδα

• 1 κ.γ. μέλι

• 1 κ.γ. δεντρολίβανο

• 1 κ.γ. ρίγανη

• 1 λεμονόκουπα

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε καλά.

Στη συνέχεια, κάνουμε "μασάζ" με τη λεμονόκουπα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα, αλείφουμε το κάθε κότσι με το μείγμα.

Σε μία γάστρα, στρώνουμε λαδόκολλα, η οποία πρέπει να περισσεύει αρκετά έξω από τη γάστρα. Τοποθετούμε μέσα τα κότσια.

Προσθέτουμε την μπίρα και κλείνουμε καλά στη λαδόκολλα τα κότσια, για να μην χαθούν οι χυμοί του φαγητού. Σκεπάζουμε τη γάστρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για περίπου 3 ώρες.

Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και από το καπάκι της γάστρας και από τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο, ώστε να πάρουν χρώμα τα κότσια.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή