Κέικ μελομακάρονου

Κέικ μελομακάρονου
5 Ιανουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Το παραδοσιακό γλυκάκι ...αλλιώς!

Υλικά:

• 300 γραμ. μελομακάρονα τριμμένα στο multi

• 170 γραμ. αλεύρι

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 200 γραμ. καστανή ζάχαρη

• 3 αβγά

• 100 ml χυμό πορτοκαλιού

• 1 κ.γ. κανέλα

• ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και χτυπάμε για ακόμα 2-3 λεπτά.

Στο τέλος, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα μελομακάρονα.

Σε μία βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.

Προαιρετικά, αφού ξεφορμάρουμε το κέικ, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή