Κέικ μελομακάρονου
Υλικά:
• 300 γραμ. μελομακάρονα τριμμένα στο multi
• 170 γραμ. αλεύρι
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
• 3 αβγά
• 100 ml χυμό πορτοκαλιού
• 1 κ.γ. κανέλα
• ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και χτυπάμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα μελομακάρονα.
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
Προαιρετικά, αφού ξεφορμάρουμε το κέικ, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!