Πένες με σολομό
Υλικά:
• 500 γραμ. πένες
• 250 γραμ. φιλέτο σολομού
• 50 ml βότκα
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γραμ. τυρί κρέμα
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 100-150 γραμ. ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
• ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
• 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος και σουρώνουμε.
"Βρέχουμε" τις πένες με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές φέτες, τον βάζουμε σε ένα μπολ, τον πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τον σολομό και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, την κρέμα γάλακτος και λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πένες, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον σολομό και ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσουμε το ψάρι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λάιμ, λίγο άνιθο, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Καλή σας απόλαυση!