Κοχύλια με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Κοχύλια με ντοματίνια και μοτσαρέλα
16 Φεβρουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Απλά θεϊκό!

Υλικά:

• 500 γραμ. ζυμαρικά κοχύλια

• 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

• 100-120 γραμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

• 3 σκελίδες σκόρδο

• 1/4 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος

• 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

• 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία και κρατάμε περίπου 100 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Τοποθετούμε 4-5 ντοματίνια σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια, το σκόρδο και το μπούκοβο (προαιρετικά) και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τον πολτό που φτιάξαμε, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε τα κοχύλια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια που έχουμε τοποθετήσει στο ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε πάνω στα ζυμαρικά τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τον βασιλικό και τον μαϊντανό.
 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή