Σολομός με σάλτσα λεμονιού

Σολομός με σάλτσα λεμονιού
23 Φεβρουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Φίνα γεύση!

Υλικά:

• 2 φιλέτα σολομού (200 γραμ. το καθένα)

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για την σάλτσα:

• Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

• 60 γραμ. βούτυρο

• 330 ml κρέμα γάλακτος

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος

• 1 κ.γ. κάπαρη

• 1 κ.σ. σχοινόπρασο (προαιρετικά)

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού δίνοντας χρώμα ξεκινώντας από τη μεριά της πέτσας για περίπου 2 λεπτά και από την άλλη μεριά για άλλα 2 λεπτά περίπου.

Έπειτα, βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 8-10 λεπτά περίπου.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό. "Σβήνουμε" με τον χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνιθο, την κάπαρη και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τη σάλτσα στα φιλέτα σολομού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή