Λαζάνια με κιμά και τυριά
Υλικά:
• 1 πακέτο λαζάνια
• 1,5 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 κ.σ. πελτές
• 700 γραμ. συμπυκνωμένη ντομάτα
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
• 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• 6 κόκκους μπαχάρι
• 250 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
• 250 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
• 250 γραμ. παρμεζάνα
• 250 γραμ. μοτσαρέλα
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά, μέχρι ο κιμάς να ψηθεί καλά.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπαχάρι, τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί καλά ο πελτές.
Έπειτα, ρίχνουμε τη συμπυκνωμένη ντομάτα και προσθέτουμε 1,5 lt νερό.
Όταν ο κιμάς πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του κιμά (στο τέλος αφαιρούμε τα μπαχάρια).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά, ώστε να αναμειχθούν.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (35x25 εκ.), τοποθετούμε στη σειρά μία στρώση λαζάνια, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από τον κιμά, πασπαλίζουμε με το 1/3 της ποσότητας των τυριών. Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο (λαζάνια, κιμάς και τυριά) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και από πάνω πασπαλίζουμε με το τελευταίο 1/3 των τυριών.
Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Καλή σας απόλαυση!