Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
1 Απριλίου 2024, 07:00
A+ A-
Τόσο εύκολη σαν ...ψέμα!

Υλικά:

• 250 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια (για πιο ελαφριά γεύση, το ζαμπόν μπορεί να αντικατασταθεί με γαλοπούλα)

• 250 γραμ. mozzarella τριμμένη

• 100 γραμ. cheddar τριμμένο

• 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

• 100 γραμ. κασέρι τριμμένο

• 400 ml φρέσκο γάλα

• 4 αβγά

• 70 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι η πίτα να ροδίσει καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή