Κεμπάπ

Κεμπάπ
5 Απριλίου 2024, 07:00
A+ A-
Μερακλίδικος μεζές!

Υλικά:

• 500 γραμ. αρνίσιος κιμάς

• 500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς

• 2 κρεμμύδια τριμμένα

• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

• 1 κ.σ. ρίγανη

• 1,5 κ.γ. κύμινο

• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

• 1,5 κ.γ. μπούκοβο

• 2 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, πολτοποιημένες)

• 2 κ.σ. μπαλσάμικο

• 60 ml ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά ζυμώνοντας για 8-9 λεπτά.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Στη συνέχεια, ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και πλάθουμε σε στενόμακρα κεμπάπ.

Σε μία καλά λαδωμένη λαμαρίνα τοποθετούμε τα κεμπάπ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 15 λεπτά γυρίζοντας τακτικά τα κεμπάπ, ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή