Αβγόφετες
Υλικά:
• 6 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) κομμένες περίπου 1,5-2 εκ.
• 5 αβγά
• 400 γραμ. φρέσκο γάλα
• 4-5 σταγόνες βανίλια
• 100 γραμ. βούτυρο για το τηγάνισμα
• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια και στη συνέχεια περιχύνουμε τις φέτες του ψωμιού.
Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10-15 λεπτά γυρνώντας συχνά τις φέτες του ψωμιού, ώστε να ρουφήξουν το μείγμα των υγρών.
Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο βούτυρο και τηγανίζουμε τις αβγόφετες και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τοποθετούμε τις αβγόφετες σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!