Πασχαλινά κουλουράκια
26 Απριλίου 2024, 07:00
Παράδοση και γεύση μοναδική!
Υλικά:
• 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 200 γραμ. βούτυρο
• 130 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 1 φακελάκι βανίλια
• 1 αβγό (για τη ζύμη)
• 1 αβγό (το ένα για το άλειμμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με αβγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας απόλαυση!