Μαγειρίτσα
Υλικά:
• 1,5 κιλό αρνίσια συκωταριά
• 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 120 γραμ. ρύζι γλασέ
• 150 ml ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι άνιθο
• 2,5 lt νερό
• αλάτι
• πιπέρι
Για το αβγολέμονο:
2 λεμόνια
2 αβγά
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά.
Στη συνέχεια, σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη συκωταριά σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σουρώνουμε τη συκωταριά και την ξεπλένουμε ελαφρά με καθαρό νερό και στη συνέχεια την ψιλοκόβουμε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια σοτάροντάς τα μέχρι να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη συκωταριά, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τον άνιθο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και τα λεμόνια.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ζωμό από τη μαγειρίτσα και προσθέτουμε λίγο-λίγο στα αβγά προσέχοντας να μην "κόψει" το αβγολέμονο. Συνεχίζουμε μέχρι το αβγολέμονο να πάρει τη θερμοκρασία του φαγητού.
Ρίχνουμε όλο το αβγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Καλή σας απόλαυση!