Τζατζίκι
Υλικά:
• 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 αγγούρια μέτρια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. ξύδι λευκό
• 1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα αγγούρια.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 15 λεπτά.
Στο multi βάζουμε 250 γραμ. γιαούρτι, τις σκελίδες σκόρδου, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γραμ. γιαούρτι, τα αγγούρια, το ξύδι, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Καλή σας απόλαυση!