Ζύμη για πίτσα

Ζύμη για πίτσα
6 Μαΐου 2024, 07:00
A+ A-
Τόσο εύκολη, τόσο νόστιμη!

Υλικά:

• 500 γραμ. αλεύρι για πίτσα

• 1 φακελάκι ξερή μαγιά

• 350 ml χλιαρό νερό

• 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 κ.γ. ζάχαρη

• 1,5 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με 2-3 κ.σ. από το νερό και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το νερό ανακατεύοντας αρχικά με ένα κουτάλι.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία απαλή και εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

Αφού η ζύμη πάρει το σωστό όγκο, τη χωρίζουμε σε 4 ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή