Μπουγάτσα

Μπουγάτσα
10 Μαΐου 2024, 07:00
A+ A-
Για αρχάριους και ...τεμπέληδες!

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας

• 300 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

• 400 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 6 αβγά

• 150 γραμ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα ένα φύλλο κρούστας, το σουρώνουμε σε σχήμα βεντάλιας και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος ενός τετράγωνου ταψιού.

Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Μόλις βγάλουμε το ταψί με τα φύλλα από το φούρνο, το περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η μπουγάτσα.

Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή