Χοιρινό σνίτσελ

Χοιρινό σνίτσελ
17 Μαΐου 2024, 07:00
A+ A-
Μοναδική γεύση!

Υλικά:

• 4 κομμάτια χοιρινό για σνίτσελ, 200 γραμ. το καθένα, χτυπημένα και ανοιγμένα καλά (μπορείτε να ζητήσετε από το χασάπη να σας τα ετοιμάσει)

• 1 φλιτζ. αλεύρι

• 3 αβγά χτυπημένα

• 2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά

• 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και από τις δύο μεριές το κρέας.

Σε ένα πιάτο απλώνουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε τα χτυπημένα αβγά και σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, αφού πρώτα την έχουμε ανακατέψει με την παρμεζάνα.

Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια κρέατος πρώτα στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές (τινάζοντας να φύγει το πολύ αλεύρι), στη συνέχεια στο αβγό και κατόπιν στο μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας, ώστε να καλυφθεί καλά.

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε το σνίτσελ και από τις δύο μεριές σε ένα μεγάλο τηγάνι, στο οποίο έχουμε βάλει ελαιόλαδο και έχουμε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή