Τηγανιτή πανσέτα με κρέμα βαλσάμικο

Τηγανιτή πανσέτα με κρέμα βαλσάμικο
17 Ιουνίου 2024, 07:00
A+ A-
Εξαιρετικός μεζές!

Υλικά:

• 1 κιλό χοιρινή πανσέτα κομμένη σε κύβους

• 150 γραμ. κρέμα βαλσάμικο

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• 4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο

• 150 ml ελαιόλαδο

• αλεύρι

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε την πανσέτα σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αλευρωθεί η πανσέτα απ' όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια, βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και την πανσέτα και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.

Έπειτα, σβήνουμε την πανσέτα με την κρέμα βαλσάμικο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή