Σούπα λαχανικών
Υλικά:
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
• 2 κούπες καλαμπόκι
• 1/2 κιλό πατάτες σε κύβους
• 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
• 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
• 6 κούπες ζωμός λαχανικών
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• 5 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια σοταρισμένες
• αλάτι
• πιπέρι
• πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 8 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από τη σούπα περίπου τα μισά λαχανικά και τα πολτοποιούμε. Έπειτα, τα προσθέτουμε πάλι στη σούπα.
Αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα, αφού έχουμε γαρνίρει από πάνω το μπέικον.
Καλή σας απόλαυση!