Κοτόπουλο με κάρυ
Υλικά:
• 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 4 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
• 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κύβους
• 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
• 1/2 κούπα λευκό κρασί
• 3 κούπες ζωμός κότας
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
• 1 κ.σ. κάρυ
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 7 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφού πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη.
Μετά, προσθέτουμε το πράσινο μήλο, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά ακόμη, χωρίς να το σκεπάσουμε.
Καλή σας απόλαυση!