Ψωμάκια με μπέικον και κρεμμύδι
Υλικά:
• 15 γραμ. φρέσκια μαγιά μπίρας
• 300 γραμ. αλεύρι σταρένιο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
• 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
• 1/2 κούπα χλιαρό γάλα
• 1/4 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/4 κούπας νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα μαγιάς και το μείγμα του μπέικον.
Ζυμώνουμε καλά για περίπου 8 λεπτά, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 50 λεπτά, ώστε να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 10 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζουμε πάλι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα, τα ραντίζουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!