Πιροσκί
Υλικά:
• μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
Για τη ζύμη:
• 500 γραμ. αλεύρι
• 4 γραμ. ξερή μαγιά
• 300 ml χλιαρό νερό
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
• ελαιόλαδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη, η οποία ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, το οποίο έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα, ώστε να διπλασιαστεί.
Μόλις φουσκώσει, τη ζυμώνουμε με τα χέρια για άλλα 2-3 λεπτά και την αφήνουμε ξανά στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, ώστε να ξαναφουσκώσει.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε με ελαιόλαδο καλά τον πάγκο εργασίας μας και φτιάχνουμε μπαλάκια των 40-45 γραμ. Έπειτα, τα ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα.
Βάζουμε μέσα ένα λουκάνικο και κλείνουμε καλά τη ζύμη δίνοντας κυλινδρικό σχήμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα πιροσκί και τα τηγανίζουμε καλά απ' όλες τις μεριές.
Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας απόλαυση!