Γρανίτα πεπόνι-Λάιμ

Γρανίτα πεπόνι-Λάιμ
29 Ιουλίου 2011, 07:29
A+ A-
Παγωμένες αμαρτίες!
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Το σπιτικό παγωτό είναι θαυμάσια λύση μιας και μπορούμε να επιλέξουμε μόνοι μας τα καλύτερα υλικά, αλλά και την ποσότητα λιπαρών και ζάχαρης.
Ιδιαίτερα δροσιστικά, ελαφριά και εύκολα είναι τα σορμπέ και οι γρανίτες.  Επωφεληθείτε και φτιάξτε με τα φρούτα του καλοκαιριού ό,τι μπορεί να χωρέσει η κατάψυξη, άλλωστε δε πρόκειται να μείνουν εκεί για πολύ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πεπόνι (περίπου 1,5 κιλό)
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 μοσχολέμονο (ξύσμα και χυμός)
250 γραμ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζω το πεπόνι και το πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με τους χυμούς και τη ζάχαρη. Ανακατεύω το ξύσμα και ρίχνω το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο. Το τοποθετώ στην κατάψυξη 4-5  ώρες. Βγάζω από την κατάψυξη και χτυπώ με μίξερ χειρός καλά το παγωμένο μείγμα να αφρατέψει. Παγώνω πάλι.

Απολαύστε το καλά παγωμένο!

Επιστροφή