Σταφιδόψωμα

Σταφιδόψωμα
4 Απριλίου 2025, 07:00
A+ A-
Ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας!

Υλικά:

• 750 γραμ. αλεύρι

• 300 γραμ. ζάχαρη

• 250 γραμ. νερό

• 250 γραμ. καλαμποκέλαιο

• 250 γραμ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

• 250 γραμ. σταφίδες (ξανθές και μαύρες)

• 1 κ.γ. σόδα σε σκόνη

• 1 κ.γ. γλυκού αμμωνία σε σκόνη

• 2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

• 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το καλαμποκέλαιο, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την αμμωνία. Καθώς το μείγμα μας θα αφρίζει, το ρίχνουμε και αυτό στη λεκάνη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή