Ξιφίας λαδολέμονο

Ξιφίας λαδολέμονο
7 Απριλίου 2025, 07:00
A+ A-
Απλότητα και γεύση στο πιάτο σας!

Υλικά:

• 1 κιλό ξιφία σε φέτες

• Χυμός από ένα λεμόνι

• Ξύσμα από ένα λεμόνι

• 10 κ.σ. ελαιόλαδο

• 10 κ.σ. λευκό κρασί

• 2 κ.σ. μουστάρδα

• 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

• φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξιφία, και ανακατεύουμε καλά.

Πλένουμε καλά τις φέτες του ξιφία και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ, ώστε να πάει παντού πάνω στο ψάρι.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να μαριναριστεί καλά ο ξιφίας.

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά γυρίζοντας στο ενδιάμεσο μία φορά το ψάρι, ώστε να ψηθεί καλά και από τις δύο μεριές.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή