Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια
11 Απριλίου 2025, 07:00
A+ A-
Η γεύση της παράδοσης σε κάθε μπουκιά!

Υλικά:

• 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 200 γραμ. βούτυρο κρύο

• 1 βανίλια

• 125 γραμ. άχνη

• 1 αβγό

• 1 αβγό για άλειμμα

• σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη βανίλια, την άχνη και το αβγό και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

Στη συνέχεια, πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια (περίπου 30 γραμ. το καθένα) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Προαιρετικά, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή