Κατσικάκι γεμιστό με σταφίδες και λιαστή ντομάτα

Κατσικάκι γεμιστό με σταφίδες και λιαστή ντομάτα
18 Απριλίου 2025, 07:00
A+ A-
Αν δεν είναι σουβλιστό, ας είναι ...τυλιχτό!

Υλικά:

• 1 μπούτι από κατσικάκι ανοιχτό

• 50 γραμ. σταφίδες μαύρες

• 50 γραμ. σταφίδες ξανθές

• 50 γραμ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες

• 50 γραμ. κουκουνάρι

• 50 γραμ. cranberries

• 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

• 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι, τα cranberries, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε το κατσικίσιο μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε απ' όλες τις μεριές και στη συνέχεια απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση.

Έπειτα, ρολάρουμε το μπούτι και κλείνουμε δένοντας με ένα σπάγκο μαγειρικής.

Τυλίγουμε το μπούτι σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή