Πίτα με αρνάκι

Πίτα με αρνάκι
21 Απριλίου 2025, 07:00
A+ A-
Ο "βασιλιάς" του Πασχαλινού τραπεζιού σε νέα ...έκδοση!

Υλικά:

• 1 πακέτο σφολιάτα

• 1 κιλό αρνί που περίσσεψε ξεκοκκαλισμένο και ψιλοκομμένο

• 200 γραμ. ρεγκάτο κομμένο σε κύβους

• 250 γραμ. γραβιέρα

• 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

• 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

• 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 100 ml κρασί

• 1/2 κιλό γιαούρτι

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αρνί για περίπου 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά περίπου.

Μετά, ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και στη συνέχεια "σβήνουμε" με το κρασί.

Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να "πιει" όλα τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά το γιαούρτι και ρίχνουμε τη γραβιέρα να πάει παντού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι και τελειώνουμε με το ρεγκάτο.

Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε τις άκρες κόθρο και χαράζουμε σε κομμάτια.

Λαδώνουμε ελαφρά από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο και να πάρει ωραίο χρώμα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή