Μοσχαράκι με μπίρα
Υλικά:
• 800 γραμ. μοσχάρι χτένι κομμένο σε κύβους
• 500 ml μπίρα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. μέλι
• 2 κ.σ. ξίδι
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε, ώστε να ροδίσουν καλά απ' όλες τις μεριές και έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα, ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξίδι και το μέλι και ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε την μπίρα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειάζεται υγρά, προσθέτουμε ζεστό νερό.
Καλή σας απόλαυση!