Γίγαντες ...πειραγμένοι
Υλικά:
• 500 γραμ. γίγαντες
• 3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε φέτες
• 2 καρότα κομμένα σε φέτες
• 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
• 2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ένα βράδυ πριν, βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ μαζί με μπόλικο νερό.
Την επόμενη μέρα, βράζουμε τους γίγαντες για περίπου 40 λεπτά και μετά τους σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε το σέλινο, τα καρότα, το σκόρδο, την κανέλα, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τους γίγαντες και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμη (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!