Αλμυρό κέικ με ελιές και πιπεριές

Αλμυρό κέικ με ελιές και πιπεριές
4 Ιουλίου 2025, 07:00
A+ A-
Ιδανικό για σνακ, brunch ή συνοδευτικό στο τραπέζι!

Υλικά:

• 3 κούπες αλεύρι

• 3/4 κούπας σπορέλαιο

• 1 κούπα χλιαρό νερό

• 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε ροδέλες

• 1/2 κούπα καρότο τριμμένο

• 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές τριμμένες

• 1 φακελάκι μαγιά

• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 2 κ.γ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι και στη συνέχεια το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε απαλά.

Στο τέλος, προσθέτουμε τις ελιές, το καρότο, τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ και προσθέτουμε τη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή