Ο Chef Προτείνει

Gluwein (glow wine) και αστεράκια κανέλλας

Gluwein (glow wine) και αστεράκια κανέλλας
26 Δεκεμβρίου 2011, 10:00
Στην υγειά σας ... υγιεινά!




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Μπορεί να πέρασαν τα Χριστούγεννα, αλλά το κλίμα και η ζεστασιά των ημερών παραμένουν ζωντανά. Φτιάξτε αέρινα αστεράκια κανέλλας γιΆ αυτούς που δεν πρέπει να τρώνε λιπαρά. Και όλα αυτά με τη συνοδεία του γκλουβάιν, του Γερμανικού Χριστουγεννιάτικου κρασιού, που θα γίνει καλύτερο από το αυθεντικό, γιατί -πώς να το κάνουμε- τα δικά μας κόκκινα κρασιά είναι καλύτερα από των Γερμανών...


Gluwein (glow wine)


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί της προτίμησής σου

• 1/8 κουτ. γλυκού μπαχάρι

• 1/8 κουτ. γλυκού γαρίφαλο

• 1 κουτ. γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα

• 1/8 κουτ. γλυκού κανέλλα

• 3 κουτ. σούπας ζάχαρη

• 1/2 λεμόνι

• 1/2 πορτοκάλι

• 1 σφηνάκι κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ. Φέρνω σε βρασμό, ρίχνω το κονιάκ, κατεβάζω και σερβίρω αμέσως. Αν περισσέψει θα φυλάξω στο ψυγείο και θα σερβίρω αφού το ζεστάνω ξανά.



Αστεράκια κανέλλας


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 4 ασπράδια (μικρών) αβγών

• 220 γρ. άχνη ζάχαρη

• 300 γραμ. αλεσμένο αμύγδαλο (σκόνη)

• 1  1/2  κουταλιά κανέλλα τριμμένη

• Ξύσμα από 1/2 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπώ στο μίξερ τα ασπράδια, προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να πάρω μια δυνατή μαρέγκα. Αφαιρώ 4 κουταλιές από τη μαρέγκα και στην υπόλοιπη ανακατεύω απαλά τα αμύγδαλα, την κανέλλα και το ξύσμα. Σε χαρτί ψησίματος ανοίγω,  απλώνω το μείγμα του αμυγδάλου και κόβω με κουπ σε σχήμα αστεριού. Τοποθετώ προσεχτικά τα αστεράκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφω με τη μαρέγκα που έχω κρατήσει. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 μόλις λεπτά.


Απολαύστε τα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ