Μπισκότα με βρώμη και σοκολάτα

Μπισκότα με βρώμη και σοκολάτα
22 Φεβρουαρίου 2012, 09:39
A+ A-
Μικροί μάγειρες...



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Οι προσπάθειες που κάνουν οι νέοι άνθρωποι πρέπει να επιβραβεύονται ακόμα κι αν μερικές φορές θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ικανοποιητικά. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που πέτυχαν, είχαν πάντα εκτός από τις καλές τους ποιότητες και ανθρώπους γύρω τους που τους στήριζαν και πίστευαν σ' αυτούς. Τα παραπάνω δεν περιορίζονται βέβαια στη μαγειρική. Αρχίστε, όμως, από εκεί, μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά σας και αφήστε τα να πάρουν πρωτοβουλίες. Ο,τι κι αν βγει στο τέλος θα είναι όμορφο.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2 κούπες αλεύρι

• 1/2 κούπα βρώμη

• 2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

• 1/2 κούπα βούτυρο

• 1/2 κούπα ζάχαρη

• 1 κούπα σοκολάτα σε μικρά κομματάκια

• 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα

• 1 κούπα γάλα εβαπορέ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουλιάζω τη βρώμη στο γάλα τουλάχιστον για 15 λεπτά. Δουλεύω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν. Τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα. Με το κουτάλι απλώνω κομμάτια ζύμης σαν βραχάκια πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.


Απολαύστε τα!

Επιστροφή