Εσπεριδοειδή

Εσπεριδοειδή
26 Μαρτίου 2013, 10:19
A+ A-
Ζουμερά και πολύτιμα!

Ήρθαν από τα βάθη του χρόνου και από διαφορετικούς τόπους προέλευσης. Σκορπίζουν το πολύτιμο και αξέχαστο άρωμά τους ακόμα και στους δρόμους της πατρίδας μας μιας  και ευδοκίμησαν εύκολα  στον τόπο μας. Μας χαρίζουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες, τόσο με τη σάρκα τους, το ξύσμα τους, το χυμό τους,  αλλά και τα αιθέρια έλαιά τους.

Πορτοκάλια μανταρίνια λεμόνια, λάιμ, νεράντζια, κίτρα, γκρέιπ φρουτ, περγαμόντο, κουμ κουάτ. Χρυσοκίτρινες ομάδες φρούτων που ανήκουν όλα σε μια μεγάλη κατηγορία  με το όνομα Εσπεριδοειδή. Φρούτα με πολύτιμους, χρυσούς στην κυριολεξία  χυμούς από όλες τις απόψεις.

Ιδανικά για δίαιτες αλλά και για κρυολογήματα και ενδυνάμωση του  οργανισμού λόγω της βιταμίνης c που διαθέτουν σε άφθονη ποσότητα. Φτιάχνουν υπέροχες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, και λικεράκια. Μπαίνουν στις σαλάτες σε κομμάτια χαρίζοντας ενδιαφέρον και διαφορετικές υφές αλλά και στις  vinaigrette (βινεγκρετ), χαρίζοντας πολυπλοκότητα και άλλη διάσταση ακόμα και στις πιο απλές σαλάτες.

Κάνουν  τις πιο αρωματικές σάλτσες, αλλά και μαρινάδες. Δανείζουν τα άνθη τους και τα αρώματά τους στις πιο πολύτιμες ποικιλίες τσαγιού αλλά και στην αρωματοποιεία και τα καλλυντικά.

Η εποχή τα προσφέρει με αφθονία. Καταναλώστε τα άφοβα απολαμβάνοντας μαζί και όλη την υγεία και ομορφιά που χαρίζουν.


Επιστροφή