Κέικ με μέλι και κανέλα
Μέλι και κανέλα θα γίνουν ένα μέσα στο κέικ που θα ετοιμάσετε.
Υλικά:
• 2 φλ. αλεύρι
• 1 1/2 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 βανίλια
• 4 αυγά
• 2 κ.γ. κανέλα
• 2 κ.σ. μέλι
• 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
• 1 1/2 φλ. νερό
• 1 1/2 φλ. ζάχαρη
• ξύσμα από μισό λεμόνι
Τι κάνετε:
Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάτε. Έπειτα προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι, το οποίο έχετε χτυπήσει από πριν σε ένα ποτήρι με νερό (νερό στα 3/4 του ποτηριού).
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τον χυλό. Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο στους 180).
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε κομμάτια και το σιροπιάζετε.