Ο Chef Προτείνει

Πατατοσουφλέ

Πατατοσουφλέ
5 Οκτωβρίου 2018, 12:48
Νόστιμο και εύκολο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλους αλλά περισσότερο για όσες μανούλες (αλλά και μπαμπάδες που το έχουν στη μαγειρική) θέλουν κάτι γρήγορο τώρα που το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο.

 

Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κύβο κοτόπουλου
2 κούπες τριμμένα τυριά
1 κούπα αλλαντικά (μπέικον ή και λουκάνικο)
1 κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσεις

Τι κάνεις:

Καθαρίζεις και κόβεις σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες. Τις βράζεις σε νερό, μέσα στο οποίο έχεις ρίξει και τον κύβο κοτόπουλου.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαραίνεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές, μπέικον και λουκάνικο (μην το κάνεις με λάδι, πρόσθεσε αν θέλεις λίγο ζωμό από τις πατάτες).

Σουρώνεις τις βρασμένες πατάτες και τις ξαναβάζεις στο καυτό μάτι της κουζίνας, με λίγο βούτυρο (για να στεγνώσουν από τα υγρά τους). Τις αποσύρεις και τις «σπας» σε μικρότερα κομμάτια.

Στο αντικολλητικό τηγάνι όπου έχεις μαράνει τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και ρίχνεις μέσα πατάτες και τυριά (κρατάς λίγο τυράκι κίτρινο για να σκεπάσεις το σουφλέ) καθώς και αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις και προσθέτεις το μίγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ. Στρώνεις το μίγμα σου ομοιόμορφα και ρίχνεις από πάνω τριμμένο τυράκι. Αυτό θα κάνει μια ελαφριά κρούστα όταν ψηθεί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα το σουφλέ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cheesecake ...σκέτος πειρασμός

Cheesecake ...σκέτος πειρασμός
Ο Chef Προτείνει
[12/10/2018 - 07:00]

Πλούσιο επιδόρπιο σε γεύση και αρώματα ...περισσότερα

Μουστόπιτα

Μουστόπιτα
Ο Chef Προτείνει
[28/09/2018 - 07:00]

Μεθυσμένες γεύσεις   ...περισσότερα