Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταϊφι

Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταϊφι
2 Νοεμβρίου 2018, 08:35
A+ A-
Μια διαφορετική νόστιμη τυρόπιτα

Οταν ακούμε κανταΐφι, η σκέψη μας πάει σε γλυκά ταψιού. Ομως υπάρχει και συνταγή που το κανταΐφι θα συνοδεύσει το τυρί και θα γίνει μια νόστιμη τυρόπιτα.

Υλικά

350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
400 γρ. κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αυγά
150-200 γρ. βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

τι κάνουμε

Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Το αφήνουμε για 20-30 λ σε θερμοκρασία δωματίου να “ρουφήξει” η πίτα τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Στη συνέχεια τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. 
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς. Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τη ψήνουμε για 50-55 λ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά. Την απολαμβάνουμε ζεστή.

Επιστροφή