Καρμπονάρα λαχανικών

Καρμπονάρα λαχανικών
9 Νοεμβρίου 2018, 08:26
A+ A-
Εύκολη και με λίγα ευρώ συνταγή

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ωστόσο το πορτοφόλι μας δεν λέει να γεμίζει και επειδή, κάθε μέρα πρέπει και κάτι να τρώμε σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή που στοιχίζει και οικονομικά. Ετσι και θα χορτάσετε και το πορτοφόλι σας δεν θα χαλάσετε και πολλά ευρώ.

Υλικά

250 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
1 φάκελος  Σάλτσα για Ζυμαρικά
300 γρ. γάλα ή ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μαργαρίνη
150 γρ. άπαχο μπέικον ή ζαμπόν
1-2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίριμα

Τι κάνουμε

Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά. Βγάζουμε στη συνέχεια τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2΄.
Σοτάρουμε στη μαργαρίνη το μπέικον ή το ζαμπόν για 2΄-3΄, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5΄.
Περιχύνουμε το μείγμα των λαχανικών με τη σάλτσα και αφήνουμε για 2΄ ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγο τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Επιστροφή