ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Νέο γειτονικό ντέρμπι στην Αμάρυνθο για το Κύπελλο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Νέο γειτονικό ντέρμπι στην Αμάρυνθο για το Κύπελλο
21 Νοεμβρίου 2018, 01:45
A+ A-
Πότε προκρίθηκαν για τελευταία φορά στην ημιτελική φάση οι δυο αντίπαλοι - Οι διαιτητές του αγώνα

Σε νέο τοπικό ντέρμπι αγωνίζεται σήμερα (Τετάρτη 21/11) ο Απόλλων Ερετριας.

Μετά το ματς πρωταθλήματος στη Γ' Εθνική με τον ΑΟΧ (φωτό), κοντράρεται σε αγώνα για το κύπελλο Εύβοιας με το γείτονα και ...συνδημότη Αμαρυνθιακό στο δεύτερο ματς της προημιτελικής φάσης.

Το πρώτο ματς είχε γίνει στο Γυμνό και νίκησε με 2-1 η ομάδα της Ερέτριας. Αυτή τη φορά οι αντίπαλοι θα συναντηθούν στο γήπεδο Αμαρύνθου (ώρα 2.30).

Ο Απόλλων παίρνει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς με νέα νίκη, ισοπαλία κι ακόμη αν χάσει με διαφορά ενός γκολ, αλλά να έχει σημειώσει δυο γκολ ή περισσότερα, δηλ. με σκορ 3-2, 4-3 κ.ο.κ.

Ο γηπεδούχος Αμαρυνθιακός, που αγωνίζεται στη Β' ΕΠΣΕ, προκρίνεται μόνο με νίκη κι αυτή θα πρέπει να είναι είτε με 1-0, είτε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ (2-0, 3-1 κλπ.).

Αν το ματς λήξει με το ίδιο σκορ (2-1) υπέρ του Αμαρυνθιακού οι δυο ομάδες θα πάνε στην παράταση.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Κασομούλης με βοηθούς τον Γιάννη Σπανό και τον Χαρίδημο Αντωνίου.

►Η τελευταία φορά που ο Απόλλων Ερέτριας πέρασε στους "4" του κυπέλλου είναι πρόσφατη κι έγινε πέρσι που κέρδισε στα πέναλτι με 4-2 τον Ηρακλή Ψαχνών. Οι δυο ομάδες είχαν νικήσει στις έδρες τους με 1-0. Θυμηθείτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ πως προκρίθηκε στο γήπεδο Ψαχνών.

►Για τον Αμαρυνθιακό η τελευταία πρόκριση σε ημιτελική φάση ανήκει στο μακρύ παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 1992-1993 που κέρδισε εκτός έδρας τα Πολιτικά με 3-2.

►Η ομάδα της Αμαρύνθου είχε ξαναπαίξει στην Προημιτελική φάση στις 10-10-2012. Και τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Εύβοιας (Α2, τότε) και είχε αντιμετωπίσει την ομάδα των Λουκισίων που συμμετείχε σε Εθνική κατηγορία (τη Δ'). Ο αγώνας έληξε με 2-6 υπέρ του "πορτοκαλί" ΑΟΛ στον οποίο έπαιζε και ο σημερινός αρχηγός της Ερέτριας Ακης Καλοχωρίδης (Δείτε με κλικ ΕΔΩ).

Επιστροφή